Maiko – restaurant japonez pe pamant romanesc

Pana la urma ce stiu majoritatea romanilor despre Japonia? Ca nu sunt chinezi, ca sunt rai ( asa ii arata filmele americane de razboi), construiesc masini urate si bune, le place sa se joace cu microcipuri, femeile japoneze din filmele porno sunt sarmoase, la nervi isi infig o sabie in burta, fac casete Sony si Sanyo si mananca peste crud. Care va sa zica am stabilit din start ca Japonia nu e Germania si nici Italia, Japonia e departe si nu se inghesuie nimeni sa emigreze acolo. Oricum daca romanii se inghesuie sa cumpere casetofoane si masini japoneze, nu acelasi lucru s-ar putea spune cand vine vorba de mancarea din Tara Soarelui Rasare, e ciudata, inspira frica si in general cine ar da un carnat ce sfaraie pe gratar pe o bucatica de peste crud… bleah!
In acest context, pe pamantul “pestelui fript cu mujdei” s-a deschis MAIKO – restaurant japonez.
M-am dus sa vizitez acest edificiu de cultura nipona intr-o zi de miercuri la pranz insotit de un prieten cunoscator in ale restauranrtelor ( investitor ). Eu unul simteam o usoara emotie deoarece buzduganul zvonurilor lovise deja poarta urechilor mele, iar asteptarile erau mari. In plus ( recunosc deschis) nici nu sunt vreo voce autentica cand vine vorba de mancare japoneza. In plus de majoritatea romanilor eu pot face diferenta dintre sushi, sashimi si maki, am vazut niste filme japoneze si am incercat sa citesc cateva carti japoneze ( intre ele nu se afla Shogun), dar cam atat. Asadar, emotionat, am trecut pragul templului culinar sintoist. M-am temut sa nu fiu descaltat la intrare, dar am scapat. Restaurantul este impresionant la vedere. Facut cu pricepere si bani multi, detaliile si intregul ansamblu arata foarte bine, exceptional pe alocuri: lemn veritabil, apa ce curge prin restaurant, pesti japonezi vii prin apa, kimono -uri . Apropos de kimono, chelneritele ( romancutze de ale noastre) imbracate in kimono-uri ca la mama lor (mama kimono-urilor), nu stiu daca a fost cea mai buna idee. Pentru purtarea kimono-ului exista un ritual, pe cand fetele noastre merg normal, romaneste, hotarat, hazliu uneori… e un soi de filmul american ” Memoriile unei Gheishe” in care totul este incredibil de autentic si de atent la detalii, este Japonia fimata cu camera ascunsa dar ca toata lumea vorbeste engleza??? Trecand peste acest aspect poate putin prea fin, sa trecem la meniu. Ei bine…. nu stiu cum sa o spun…. meniul daca il parcurgi fara sa te uiti la preturi arata excelent, arata(probabil) asa cum ar trebui sa arate intr-un restaurant japonez adevarat. Preturile in schimb spun urmatorul lucru : daca intr-un Bucuresti de 2 milioane de locuitori exista cam 1000 dispusi sa manance o data pe saptamana intr-un restaurant japonez, la Maiko pot manca doar 30. Ce trebuie retinut din alambicata fraza de mai sus este faptul ca Maiko= f. scump. Asta inseamna ceva de genul: noi am mancat sumar ( 10 bucati de sushi impreuna + un fel principal fiecare), am baut o sticla de vin romanesc si am platit peste 200 EU. Cand vezi preturile din meniu, pofta de mancare scade iar asteptarile cresc brusc. Am inceput ca o mica selectie de sushi si maki. Cel mai bun sushi pe care l-am mancat eu in Romania; in comparatie cu ce am mancat pe afara e acolo, se incadreaza. Suhi-ul, va sa zica, a facut o impresie buna, ne-a bucurat, si am zis in sinea noastra “hai ca face”. Bucurosi asteptam felul de baza : ton albastru si Anghila. Asa cum am spus, asteptarile erau sus de tot, pe masura a ceea ce aveam sa platim. Din pacate felul principal nu a fost atat de sus. Tonul meu arata foarte bine, rosu in mijloc, exact cum trebuie dar era aproape rece ( si asta nu pentru ca asa ar fi reteta). Anghila a fost in schimb o dezamagire, mult prea uscata si total lipsita de savoare, gustul ( asa cum scria in meniu) ar fi trebuit sa fie potentiat de un sos ce suna imbietor… nu l-am simtit, in plus si acest fel era usor racit. Poate ca Anghila nu a fost cea mai buna idee din meniu, totusi cand ceri un pret fi pregatit sa fi pus sub lupa pentru el. Probabil ca daca as fi mancat gratis la Maiko, cronica mea era mult mai ingaduitoare, in conditiile unui client normal, verdictul meu suna cam asa : de ce m-as duce intr-un loc din care sa plec cu senzatia ca am platit mult si nu am fost fericit 100% cu mancarea?
Sunt sigur ca Maiko isi va avea clientii lui, mult prea putini pentru capacitatea restaurantului, sunt sigur ca la un moment dat toate lucrurile se vor regla si mancarea si preturile, s-ar putea insa sa fie prea tarziu si sa aiba soarta defunctului Casa M al carui spatiu il mosteneste. Maiko in opinia mea reprezinta o neintelegere a bussines-ului cu carciumi, o neadaptare la o piata pe care te expui. Sigur ca Bucurestiul are foarte multi oameni ce castiga peste 500 de mii pe an, intrebarea este cati dintre ei gusta unul japonez, cati dintre ei ar manca cel putin o data pe luna la un japonez? Iar de aici intrebarea numarul doi: dintre oamenii ce castiga pana intr-o suta de mii pe an, si care ar merge saptamanal la Maiko ( pentru ca iubesc mancarea japoneza) cati isi vor pemite? Atunci cand ai o investitie substantiala intr-un restaurant ce preferi : sa ai zilnic 6 mese de 200 de Eu sau 40 de mese de 100 de EU?
Asta e… pana una alta e afacerea lor si ei stiu cel mai bine ce vor de la ea. Eu unul raman doar cu gandul ca Maiko poate mai merita o sansa pe care din pacate nu mai pot sa i-o dau sau nu mi-o mai permit!

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0 (from 0 votes)
  1. Ral’s avatar

    Dear VAVA,owner.We are interested to buy Maiko.We couldn’t contact the owner untill now,so I found out this information here.The blog is stupid,but who knows,maybe It is a easy way to find buyers.My mail is ralucutzatza@rocketmail.com.please contact me.I have some italian investors interested in.Maybe it is a joke,because the blog is bullshit….but I hope that from this garbagge I found out a good and right information.Thank you!…Vava it is not a romanian name.Beacuse I know that the owner it is an romanian.Maybe you represent them…I hope.Contact me.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Vava’s avatar

    I’m the owner of Maiko. I want to sell the business. Interested parties should contact me at the restaurant. I’m offering 10% discount for people who found out about the sell trough Leonte’s blog. As for Leonte I cordially invite him for a free dinner. Any time of the day!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: -3 (from 3 votes)
  3. Mr.Hor’s avatar

    It was an accidental encounter.
    I met two Japanese chefs again. ZUMA Restaurant of Istanbul.
    Their art sense was distinguished, and it was taken a picture of the dish which they created at table of any place.
    He told me that they did not stay here.
    It seems to have been selected as a very rich person.
    I believe success more than their thing.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  4. Anonymous’s avatar

    am invatat bucataria japoneza de la un bucatar japonez care aavut primul restaurant in bucurestu .re stu ce au venit dupa ori sint dulghiri ori zidari .Traditional zlabe sperante sa mincam curind la bucuresti … Am lucrat afara 3 ani dar cita aroganta din partea menegerilor de restaurante ,asa zisele japoneze care abar nau cum zboara pestele ,dar sa mai si dau pe spate de destepti ce sint .Preturile sint extraterestre la noi nu ca nu sar putea lua marfa de calitate de afara la preturi mici ,dar toti patroni care au deschis ,poate cred ca este o afacere imobiliara faci milionul intro saptamina .Asta e osa mai dureze 100 ani pina sa educam clienti cu aceasta bucatarie ,de ce preturile care sint mai mari ca la londra succes la toata lumea care crede ca are la noi un restaurant japonez . Inca un sfat sa nu credeti ca daca este asiatc bucataru si stie sa gateasca sint multi romani caore stiu mult mai bine dar asta e salarile

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous’s avatar

    eu lucrez de aproape 1 an in acest restaurant…si nu tin nici cu capra nici cu varza dar unele lucruri scrise sunt povesti…daca se zice k toate femeile din bucatarie au facut sex cu nu stiu cine, inseamna ca si eu sunt inclusa??si eu nu stiam…!!cum altfel sa fie conducerea decat "Ceausescu" pentru a putea stapani un restaurant cu pretentii,pana la urma daca ar fi fost niste democrati ar fi dat faliment in a3-a luna… ganditi-va inainte sa scrieti oameni buni!!cu salariile este adevarat se intarzie dar s-a gandit cineva cat costa chiria pe luna? cat se cheltuie pentru aprovizionare? bineinteles ca salariatii trebuiesc platiti la timp dar si ei vad care este situatia. mancarea staff-ului nu este rea deloc dar bineinteles cel care a scris despre aceasta era ospatar…dar ce bucatar a fost la spital dupa ce a mancat? cum stie toata lumea ospatarii mai si ciugulesc din ce ramane…si "setea" este mare!!dar stomacul nu tot atat! de ce, daca mancarea nu ar fi buna si au fost prin spitale, persoanele inca lucreaza si inca mananca aici? foarte des se intampla sa nu te simti bine dupa ce ai mancat sushi si cu pofta! la lucrurile astea nu v-ati gandit… shigeke este un om special il respect pentru ca ne-a invatat multe dar asta este viata mergem mai departe…

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous’s avatar

    “Poate ca Anghila nu a fost cea mai buna idee din meniu, totusi cand ceri un pret fi pregatit sa fi pus sub lupa pentru el.”

    Anghila o fi fost rece, dar si gramatica e grea. :) )

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Shigeki Iimura’s avatar

    I’m sorry Sir.
    I am not a viewpoint to answer for your question.
    Because you ask about the inside of the restaurant.
    I already retired this restaurant.
    Please,you should do this question directly to the Maiko.
    Thank you.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous’s avatar

    Există trei Ceauşescu în acest Maiko.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Anonymous’s avatar

    Hi,Shigeki

    Then I ask you a question from me.
    My having noticed at this restaurant Maiko.

    1. Why is the color of the tuna dark brown that much?I have not watched the tuna of such a color so far.

    2. Why is the sea urchin bitter?May time have passed?

    3. As for the eel, why is skin thick? Is not it Chinese culture for my thought?

    4. Some prawns for sushi are raw, but are not dangerous if they use a frozen prawns?

    5. Why does the young yellowtail have little fat and water?

    6. Why is taste of the every time food different?

    7. Is it a probationary cook to do a grill of meat and fish?

    8. Why is a sushi cook a woman? I have not looked in Japan.

    9. Why does the cooking that should be hot become cold?

    10. Would you teach a career and age of the current cheaf cook?

    Thank you.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Shigeki Iimura’s avatar

    I’m sorry,I found the wrong character.
    not law fish – raw fish

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Shigeki Iimura’s avatar

    My name is Shigeki Iimura.
    I worked as a chef de cuisine with a Maiko.
    I heard this site from Japanese chef of my friend for the first time today.
    When I was surely discharged from this restaurant, there were various things.
    However, there was not the problem that much because I began resignation preparations in hope of myself resignation.
    I was betrayed by one’s pupil, and I was dismissed, but do not bear a grudge against him.
    Because it is them who are difficult even to eat, oneself becomes a chef de cuisine and thinks that he wanted many salaries.
    Therefore I wanted to understand it.
    But the very disappointing thing was not able to teach them common sense as the human being.
    I read blog, but I think that there is not a problem about the cooking of the restaurant Maiko.
    Excuse me, it is doubt in some opinions.
    Please learn it as knowledge.
    When you ate a law fish, did not you take in the dairy products either?
    There is a thing making vomiting and diarrhea uncongenial between the food.
    When you ate a good fish of the freshness, it is similar.
    In addition, please take in some pickled ginger and wasabi a little too much when a little of the physical condition is bad. Because a sterilization effect is high, I recommend these.
    Next,I do not think that they changed the supplier of the fish. I think that a save and the cooking technology of fish can be superior because I taught it to cooks strictly.
    Therefore please enjoy a meal with a maiko in peace.
    I hear that the price was reduced very much.
    It tempts a friend by all means, and please go to Maiko.
    It is the Japanese restaurant which is the most gorgeous most deliciously in Bucharest.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  12. Anonymous’s avatar

    Dear Leonte

    Sunt un britanic care trăiesc în apropiere de acest restaurant.
    Am mâncat, uneori, înainte de la acest restaurant.
    Cred că eu sunt un gurmand.
    De fapt, am fost de viaţă în Japonia şi Franţa pentru o perioadă lungă de timp.
    România nu are bun restaurant japonez.
    Am fost surprins.
    La ultima de restaurant japonez, care a fost bun în România a fost făcut.
    Un bucătar japonez a lucrat înainte de aici.
    Când am plecat de aici mereu la masă, el ne-a salutat.
    Si el întotdeauna oferite de peşte proaspăt pentru noi.
    Ca şi pentru soţia mea, ca pentru copii şi am fost fanii lui, de asemenea.
    Dar el a dispărut de la acest restaurant, în februarie.
    Am stiut ca un fapt, îmi pare rău şi am simţit foarte mult.
    O poveste Frank, acest restaurant nu sunt mai bune, şi de acolo nu este de interes.
    Aceasta a fost de 8 martie, care am mancat ultima la acest restaurant.
    Eu nu intenţionez să daune acest restaurant.
    Dar adevărul este că familia mea a iesit din forma, după o masă de 8 martie.
    Nu cred ca eu vorbesc tare şi se plâng.
    Dar ne va mânca doar la alte restaurante.

    Best Regards
    Grenville

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Anonymous’s avatar

    Am analizat aceste blog.
    Cred că cele mai multe blog-suflă şi fluier va fi bine.
    Nemulţumirea este scris in blog-ul de la un trecut şi a angajat un curent angajat.
    Partea administratiei de înţeles acest lucru şi trebuie să reflecte bine.
    Şi de gestionare este însoţită de reflecţie.
    Reforma administratiei de reacţie trebuie să-l în confirmare de o greşeală cu promptitudine.
    Acolo nu va fi metoda de a salva un restaurant cu excepţia acesta.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Anonymous’s avatar

    Sunt o adevarata fana a bucatariei japoneze, as manca sushi in fiecare zi si tot nu m-as plictisi. Intr-adevar, prin strainatate pretul variaza de la foarte ieftin la foarte scump dar pentru noi romanii un singur restaurant a stiut sa se lanseze astfel incat sa poata fi accesibil pentru orice buzunar… zen cafe are doar cateva luni, dar am mancat de nenumarate ori acolo si il recomand fara sa stau pe ganduri. Am fost la fel de multumita de mancarea servita cum am fost la Marriot, la MJU, chiar si la Sushi 2 go.. acum sa vedem acest Maiko…deja preturile parca te tin la distanta…

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. LEONTE’s avatar

    Ajungand la un numar record de comentarii in timp pe acest articol ma simt aproape obligat sa intervin oarecum in discutiile ce se desfaosara in cel mai contradictoriu mod cu putinta . Asadar, e clar ca exista oameni care au ceva de impartit si care intr-un fel sau altul au avut contact cu restaurantul. Inteleg ca multi dintre “comentatori” sunt fosti sau actuali angajati. Domnilor, cred ca problemele personale legate de”bucataria” carciumii vi le puteti rezolva si altfel. In principiu acesta este un blog ce vorbeste cu acei oameni ce sunt sau pot devenii consumatori intr-un restaurant sau altul. Una peste alta in curand voi mai avea o vizita ( impins de febra discutiilor) in multdiscutatul restaurant Maiko. Asta pentru a putea trage o concluzie finala si posibil definitiva. Cat despre comentarii le las sa curga in continuare, iar daca daca vor mai fi unele ce sar calul rau ( adica nu au un minim de asezonare cu limbajul general al blogului), le voi sterge.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Margarit’s avatar

    Domnule Leonte,
    V-am citit articolul si va respect opiniile, chiar daca nu sunt in totalitate de acord cu ele.
    Recunosc, nu sunt un cititor de bloguri si nu cunosc regulile dupa care cineva poate posta un comentariu, dar poate nu exzista nici o regula… Spun asta, pentru ca nu inteleg de ce in loc sa citesc opinii despre restaurant sau raspunsuri la articolul dumnevoastra, permiteti postarea si pastrarea unor insiruiri de cuvinte ale unui frustrat, Anonim, care “stie” el “de cele mai multe femei bucatarie, facut SEX” si care crede ca “Alina este cel mai bun hotie”…
    Cred ca va urateste blogul, dar asa cum am mai spus, nu stiu mai nimic despre regulile scrise sau nescrise ale unui blog. Spun asta, pentru ca atunci cand arat cu degetul spre cineva, cred ca ar fi corect si poate ar da si ceva greutate vorbelor mele, daca mi-as spune numele macar, daca nu pot veni, cu nici o dovada. Sa avem pardon, dar daca eu si prietenii mei am lua masa la un restaurant si apoi ne-am simti rau, va garantez ca scandalul de dupa, ar face ceva valva.
    Am mancat la Restaurantul Maiko, mie mi-a placut si cred ca este intradevar de exceptie. Am vazut si lucruri care pot fi inbunatatite, dar un loc perfect, este doar in…rai.
    La Maiko preturile nu sunt mici, sunt preturi de restaurant de superlux. Dar Restaurantul Maiko este un restaurant de SuperLux, trebuie sa recunoastem.
    De aceea eu cred ca Restaurantul Maiko merita macar o vizita, pentru ca dupa aceea, sintagma “cel mai cel si cel mai cel” o sa isi gaseasca alt corespondent.
    Cu stima, Nicu Margarit

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Anonymous’s avatar

    I ate at this restaurant, too. And came to feel sick.
    I did not eat the sushi, but ate the thing which baked a lobster and beef.
    Similarly the symptom vomits with diarrhea.
    I think that they cannot make cooking directly with lack of hygiene.
    Of course I am disgusted at this Maiko restaurant, too.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Anonymous’s avatar

    Aceasta a fost în sfârşit acum şi a fost capabil să înţeleagă.
    Mereu am simtit o îndoială.
    Cineva din familie a pierde intestine după masă de acest restaurant cu regularitate.
    Când au fost groaznic, vărsături şi febră potrivire diaree.
    Întotdeauna ne mănânce sushi de bunăvoie.
    Am mancat sushi la Benihana, Yakimono până în prezent.
    De după masa de la aceste restaurante nu au avut probleme mai tot timpul.
    Probabil nu mai au acest restaurant de gestionare a perisabile?
    Sau este gătit ingredient, în sine, de rău?
    Cât despre motivul pentru care, cât şi familia mea şi prietenul nu merg la acest restaurant.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  19. Anonymous’s avatar

    Japonezii au avut chef cu adevarat grija de noi.

    El a dat pe toti pe o oportunitate de a afla locul de muncă.

    Pentru o persoană din Moldova şi un român la egalitate.

    În ceea ce priveşte sushi şi teppan.

    S-ar putea fi atribuit unui ingredient de gătit şi de bucătăria japoneză şi a învăţat-o.

    Când l-am făcut nu au bani pentru a merge la spital, el a împrumutat-o imediat.

    El a cumpărat cartea de materiale didactice pentru noi, pentru unul de bani.

    Când le-am făcut bine de lucru, el a cumparat un cutit de bucatarie pentru unul de bani.

    El întotdeauna protejate noi.

    Şi El a plăcut glume, şi el a făcut toată lumea râde întotdeauna.

    El este uneori insuportabil, dar de fiecare dată fericit şi foarte încântat.

    El a fost existenţa ca Tatăl nostru.

    Numele lui este     
    d-nul Shigeki Iimura.       El este foarte bun profesor.

    Vă Mulţumin foarte mult !
    Să vedem din nou !

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Anonymous’s avatar

    Primul Publicat interne secrete. Angajatii nostri Stim totul.
    Acest blog este citit acum intr-un oras din Bucuresti de catre foarte multi oameni.

    Am acum a fost de lucru bucatar MAIKO. Eu nu pot scrie romaneste.Astfel incat scrisa cu ajutorul functiei de traducere.

    Japoneza bucatar-sef, care a lucrat in cei de aici sunt foarte bune.
    El a petrecut timp de conducere si de management pentru a lucra.
    Aceasta se datoreaza faptului ca el este Execiv chef.
    El a fost foarte calduros bun pentru a ne orientare profesionala in bucatarie.
    A fost foarte greu de lucru.Am fost strigat de la el.Aceasta se datoreaza faptului ca el este chiar o treaba serioasa.

    El a spus mereu sa ne in acest fel

    Pentru ca sunt serios de munca, este severa.Dar eu nu va face severe daca nu ma serios.
    Acesta poate fi severa.Dar persoana care o pot intelege ca-i spun.Sunt familiarizat cu un adevarat profesionist.

    El mi-a facut de lucru pentru noi.Dar el nu este acum.
    Va multumin Sef Sigheki Iimura san si Takesi san.
    Noi nu le uitati pe tot parcursul vietii.
    Pentru ca acestea sunt cele mai bune noastre de profesori.

    Noi nu ierta o persoana vorbitoare de rau de ei !!!

    Eu stiu. 22 februarie 2009 16:08 I-am scris un blog este manager MAIKO S. Alina.
    Si 23 februarie 2009 20:26 I-am scris pe blog-ul este Acum bucatar-sef MAIKO “De lovitură de stat principal infracţiunii” Numele lui Curnic Vova
    Este sigur ca au provocat o mare confuzie in restaurant.
    Si acum noi nu sunt bucatar de la Moscova.
    De bucatar, care au venit de la Moscova a fost descarcata de complot.
    Si acolo nu a fost gatit experienta, si el nu stiu cine a facut-o in stil japonez antena de satelit de la toate cu succes a avut loc de sef doar de 4 ani .
    Si de lovitura de stat a fost realizat de catre acest bucatar de la persoana rea.
    În toate dintre voi mai usor de ghicit dupa aceea, de asemenea. Este doar un ingredient de gatit si de bucatarie, care ne este dezamagit la bucatar.
    Nu avem nimic in afara de faptul ca o bucatarie japoneza sef predat.
    In plus, reteta este schimbat fara permisiunea de Vova.Si aspectul nu este extrem de delicios si mancare.

    Nu putem sta ei. Cele doua, creand o capcana.Cele doua persoane este relatie sexuale.
    Ultimele octombrie si noiembrie, toate bucatarii, pentru a discuta problema cu compania s-au reunit in camera pentru Vova.
    Desigur, la acea vreme,Avem toate acuzat o chestiune de companie.Am criticat de patron, la acel moment, toata lumea care a fost acolo.
    Este restaurant patron,Nu-mi place de evrei.El nu este om,El pituh.o zis Vova !!!
    Vova poate si arata fundul meu gaura.Si Lui in ultima stanga.
    Acest om este cu Ajutorul functiei, si de cele mai multe femei bucatarie facut SEX.
    El este un obiectiv pentru sex si S. Alina. S. Alina nu stie asta.

    Si MAIKO manager S. Alina ,Ea detine propria companie.De co-management.
    Compania este de vanzare la restaurant intr-o foarte mare pret, care se refera la compania de cofetarie si alte instrumente.
    Asta nu este tot.
    Cumpara de la preturi mai mari, care le primesc bani de la alte companii. Desigur, patron nu stie.Cred ca Alina este cu Genuine cel mai bun hotie.
    Ele sunt in complicitate la dreptul de a beneficia de propriile lor.

    Curnic Vladimir “Aka=Vova” din Republica Moldova asta ovine cu Masca de om cu faţa !
    Uneori, el ar gati pe TEPAN-YAKI.
    Va rugam sa razi Daca l-ai cunoscut-l.
    Veti intelege adevarata ovine . Ha Ha Ha !!!

    Nu exista nici o place este un restaurant MAIKO.
    Suntem saturat de tine, dar avem nevoie pentru a lucra asa.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Anonymous’s avatar

    Belgrad !!! Bravo !!!

    Am lucrat acolo ca bucatar, am lucrat la Maiko si as avea cate ceva de spus.

    Preşedintele israelian este foarte avar!
    Femeie manager din Moldova este un nebun si psihoză !

    Si oamenii astia nu pot lucra împreună!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Amândoi vorbitoare de limba rusă.
    Un minim de oameni!

    HAI PA ! 

     

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Anonymous’s avatar

    La naiba! Ea şi am diaree!
    Am ignorat sfatul lor blog-uri?

    20 martie, mâncat sushi in discoclubul PAT.

    Frumos
    Ambarcaţiunilor de bomboane si
    Sushi-colorată.

    Noi nu am mânca de la Sushi-colorată.

    Noi doar am mancat sushi .

    Unsanitary alimente si improprie bucătărie.

    Acestea sunt făcute în restaurant MAIKO !

    MAIKO în sine este după data de expirare.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Belgrad’s avatar

    Sunt ospatar, am lucrat la Maiko si as avea cate ceva de spus.
    In primul rand bucatarul sef era japonez.
    In al doilea rand, era unul foarte bun si isi facea bine meseria si nu poate spune nimeni ca nu a gatit vreodata, ca numai eu l-am vazut de nu stiu cate ori.
    Era foarte amabil cu toata lumea si ori de cate ori plecau oaspetii acesta ii insoteau pana la iesirea din restaurant. Cat despre mancare, unii dintre voi aveti dreptate, si in special d-nul Leonte. Da intardevar mancarea nu este itotdeauna proaspata, cel putin pestele mereu il aduceau congelat, niciodata proaspat.
    Iar in ultimul rand, un sfat pentru toti care vor sa se angajeze la Maiko…mai bine sa nu o faca, deoarece nu ai nici un drept ca angajat.De ex: salariul nu il dau niciodata la timp, mancarea pe care o dau personalului, mai bine o dau porcilor. Subliniez ca doi dintre colegii mei au ajuns la spital dupa ce au consumat mancarea pregatita acolo, au foarte multe pretentii de la tine dar in schimb ei nu stiu sa ofere nimic, nici macar o prima de sarbatori nu primesti ce sa mai vb despre al trisprezecelea salariu… sa nu mai spunem ca de multe ori trebuia sa luam salariu pe data de 5 si il luam abia pe data de 20 cand trebuia sa incasam lichidarea.asa ca…..ar trebui sa va ganditi de 10 ori inainte sa faceti pasul spre condamnarea la stres maxim.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  24. Andres Barton’s avatar

    Mr. Anonymous – Japanese circle’s member in Bucharest I suggest you to practice your English Language at least till the level, when in your sentences will appear any type of connected sense))).
    Because for the time being you produce just set of different words and expressions. Don’t lose your time here writing illogical statements. Learn! That’s never too late!!!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  25. Anonymous’s avatar

    i want to tell peter and to the others anonymous that they should not talk if they don t know what the story is. you don t know what really happend bettwen company and the chefs. or maybe you do know what happened and then you are just a big fat liar. or maybe u are from the company. there is no comment from any of the chefs here because they really have more important things to do then take revenge on the company. the person who wrote that is a japanese member from japanese comunity in bucharest,and is true that the japanese chef always try to make good name for maiko in front of the japanese comunity, just that company didn t apreciete that, and employese always treat them bad in a rasist way calling them names in romanian,i know that because i worked there and because i m the wife of teppen yaky chef and i m not hidding that. you all should know who you are talking to. maiko gives us jobs we worked for them but the romanc is over and everybody continue his life.good luck and bye bye!!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  26. Mia’s avatar

    It is not true!I am also a I am Japanese circle’s member in Bucharest.
    I know that there is a chef cook Shigeki Iimura.He is working there.In our circle he was talking always that this restaurant it is a high quality.And a lot of japanese was going there and still going.He was the one who advised all japanese to go there.I am not agree with “anonim”.One japanese can’t lie another one.It is not true everything that this persone wrote right here.Shigeki iimura is a onest japanese and he couldn’t lie all japanese circle about quality.It is impossible to be 3 mounths good quality and in one day to change everything.He advise us to go there like a trustly person.It is not true what you are writig about him!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  27. Anonymous’s avatar

    sau…din timp ce nu are ocupatie sa-si gaseasca una.Cred ca e unul din acei bucatari concediati.daca era asa de bun de ce oare nu-si gaseste alta munca decat sa se razbune prin intermediul acestui blog?Stiati ca Japonia este pe primul loc dupa rata sinuciderilor?Au data afara bucatarul-sef…vor avea o sinucidere pe constiinta.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  28. Anonymous’s avatar

    ii doresc “Anonimului” care scrie in engleza comentarii sa-si gaseasca in curand o alta preocupare (cum ar fi perfectionarea limbii engleze) si tot binele din lume…

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  29. Cristina Coman’s avatar

    am ajuns in sf dupa 2 luni sa iau cina la renumitul restaurant cu specific japonez.am vazut cum presa “urla” ca este recunoscut ca nr 1 in buc ( spec. jap.), cu toate astea eu am ramas surprinsa placut.servirea este ok, mancarea destul d gustoasa, in schimb mi-au atras atentia acele gheise,parerea mea o idee originala fata de alte localuri pe care le frecventez. eu am lucruri bune de spus despre Maiko,am devenit chiar clienta fidela. cu respect Cristina Coman

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  30. Anonymous’s avatar

    I am Japanese circle’s member in Bucharest.

    The Japanese chefs said like this.
    Nature and the morals of a person from Moldova and the person from Russian Moldova are far apart from the people of the too normal country.
    It is superior to the people of other countries only to deceive a person. While they worked, they sometimes talked to us in this way.
    Our friend ate with a restaurant maiko this month, but the lunch menu seemed to be a Chinese restaurant. The fish for sushi is not fresh. Because we Japanese eats a raw fish from childhood, we understand it immediately. The person whom this is said to be delicious, and eat does not know a fresh fish with the people who do not know taste of the sushi. Because there is not the knowledge of the food poisoning of the fish and shellfish, who eat unconcernedly. Because we understand the fear, we do not go to this maiko restaurant with twice. It is the situation that there is not despite an at all Japanese restaurant. Furthermore, there is not already tea-ceremony dishes and the high cooking of the dignity that there was last year.
    Does the country called Romania yet seem to come to have easily had nothing if the legal control handed money loosely?
    There is a warehouse in another place with the restaurant, and expired material suffers from a big pile and offers it now at a restaurant. To be other countries is easily suspension of business disposal.
    A person from migrant worker Russian from Moldova said when I softened the meat with a medicine. How much quantity will use what kind of medicine? Will not the human body have influence? Do you give a child and an old man such a thing unconcernedly?
    We cannot leave this problem as it is as we Japanese circle

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  31. Anonymous’s avatar

    Am lucrat acolo ca bucatar,dar nu am putut rezista.prea mult stres din partea bucatarului japonez.Avea foarte des crize!Ne teroriza!Tot ce am invatat am invatat de la colegii care aveau experienta.Eu unul nu l-am vazut niciodata gatind.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  32. Peter’s avatar

    It is so strange for me to read such a things about Maiko restaurant. I and my colleagues are very often visitors there and I can tell that the food is always fresh and fool of taste. Especially now it is convenient to go there, because they introduced variants of complex menu and that makes easy organization of business lunches and save some money at the same time, because the prices for such menus are quite good and menus contain interesting variation of products. And as I know the Chef there is from Moscow, not from Moldavia and that’s make difference. And with COOKER from tepan –yaki our company had once unpleasant situation when during the cooking almost all the time things where falling down from his hands. So, I can make a conclusion that may be that kind of “CHEEF” was fired by restaurant patrons and now he himself produces such information here in blog. That is my opinion.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  33. Anonymous’s avatar

    I am Japanese circle’s member in Bucharest.
    It is a shocking case! Two Japanese CHEF went away from a restaurant maiko.
    It was not died out by the internal conditions of the restaurant and was able to deny EXECTIV CHEF and TEPPAN CHEF. A large number of young migrant workers from Moldova Republic make cooking now.
    According to Japanese me, I do not recognize it as the Japanese-style dish. Because it is not easy to become the CHEF of the Japanese-style dish….
    And the migrant worker employee from the Moldova Republic said. When the past thing and contraband feed a visitor the expiration date, too.
    It will be that purpose that Japanese CHEF left. The Japanese does not compromise with the truth about what oneself does not understand. It will be to understand it to see a Japanese product.
    The reason that I quitted if I think that it is two people who are CHEF being Japanese, the best cooks.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  34. Anonymous’s avatar

    totusi am citit si iar am citit, dar nu pot spune k ospataritele isi fak meseria asa cum treb.deoarece el parca vin la agatat de clienti cu bani nu sa ii servesca bine. dar asta nu conteza cel mai important este k patronu nu isi tine angajati care chiar merita sa munceasca akolo. la un restaurant fffffffff frumos din bucuresti

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  35. Anonymous’s avatar

    da , bucatarul sef e japonez , stie romana putin si rusa mai mult!
    trebuia sa lucrez si eu acolo , in sfarsit l-au deschis !

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  36. Anonymous’s avatar

    ma amuza aceste comentarii avand in vedere ca eu lucrez acolo …atzi servit ton rece,poate era gustarea..in fine nu toate sunt perfecte dar,in acest restaurant sincer se munceste f. mult pt a se atinge perfectiunea ,mankrea este ok ,iar clientii in permanenta multumiti.da chisu chiar avem bucatar sef japonez,si sincer vin destui oameni sa manance aici atmosefera este cea care conteaza. Fiecare cu parerea lui .Neo

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  37. LEONTE’s avatar

    Dupa cum vad articolul despre Maiko a ramas o rana deschisa ce sucombeaza comentarii pana in zilele noastre. Se pare ca departamentul PR de acolo functioneaza. Domnilor, experienta mea in acel restaurant este una autentica, in general nu scriu de dragu de a infiera pe cineva, ba mai mult ma duc cu inima deschisa si dornic de nou. Poate am avut ghinion in ziua aceea cu tonul rece, poate voi mai trece pe acolo sa vad ce se mai intampla, dar de aici pana la comentariile in care se sustine ca preturile sunt ok e cale lunga. Oricum domnule Patriciu va multumesc pentru remarca.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  38. Anonymous’s avatar

    comentariu de mai sus in care respectiva isi sustine cauza este de fapt ( in caz ca o sa ajungeti prin Maiko) chelnerita imbracata in kimono mov care zambeste tot timpu’ :)

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  39. Anonymous’s avatar

    domnule leonte,cat de multe stiti despre ritualul purtarii kimonoului?!ei bine aflati ca ele sunt purtate corect,exact ca in traditia japoneza.cat despre mersul ospataritelor ei bn..dk ar merge exact ca niste gheise veritabile mancarea va ajunge probabil a doua zi pe masa clientului..prin urmare..ei chiar tin cont de traditie,mancarea este excelenta iar bucatarii japonezi.eu sunt f multumita de tot ce inseamna Maiko

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  40. Anonymous’s avatar

    Cred ca totusi ai exagerat un pic LEONTE eu am fost serile trecute la acest restaurant si chiar mi-a placut ,atmosfera placuta ,mancare excelenta si chiar preturile au fost bune ,am mancat sushi fff bun si angila de care spuneai a fost super ,intradevar nu poti manca zilnic mancare japoneza si de aici si fizte de care spui oricum recomand tuturor

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  41. LEONTE’s avatar

    Cat o mai merge si yenu’ cu recesiunea asta… Poate n-ar fi rau sa avem preturi in grame de aur sau in barili de petrol, desi si astia sunt la ghena.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  42. cornel’s avatar

    Dupa mine, lucrurile stau cam asa! Din cele descrise de tine Leonte, ma gandesc ca am putea echilibra cumva situatia! Deschidem restaurant romanesc la Japonia!
    Cu chelnerite de la miazazi cu ii si catrinta si port traditional de undeva din Romania!

    Preturile la Plescoi si Trandafir vor fi evident in …yeni! Si o sa coste tot asa mult ca sa vada si ei japonezii cat ne costa pe noi romanii sa mancam mancarea lor cruda! Ba mai mult cred ca ar fi indicat ca al nostru din Japonia sa fie mai scump un pic chiar pentru ca una e sa mananci crud si alta e sa mananci gatit! Clar?

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  43. Chisu pisu’s avatar

    E scump tati sa ti un restaurant fitza. Ma rog in cazul Maiko din cate vad in articol mai mult fitza mai putin mancare.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  44. Postasu'’s avatar

    Pai si ce daca or avea bucatar japonez, ce l-au cumparat!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  45. Chisu pisu’s avatar

    Pui mei voua v-ar placea sa fie moca! De Heritige n-a zis nici unu ca te rupe. Poate astia au bucatar japonez..

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  46. Postasu'’s avatar

    Mi sa infranat pofta de sushi. Pana la urma care e treaba cu sushi k pe afara paraca nu e asa scump. In Buc. pana si la beciu’ de sushi din Dorobanti te semi-rupe. Nu merge cu crap ca poate iese mai bine la pret.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: +1 (from 1 vote)