DaDa restaurant – inca in viata

Nu mai trecusem pragul de la DaDa de mai bine de doi ani. Nu stiu de ce, intotdeauna in momentul in care ne hotaram sa mergem se intampla ceva, sau ne razgandeam pur si simplu. Poate ca o parte de vina o are si locatia, nefiind un restaurant intr-o zona populata cu carciumi. Sigur, fraza de mai sus ar trebui tratata ca fiind neserioasa si nefondata, deoarece eu unul sunt adeptul publicului care-si cauta carciuma si al aceluia ce nimereste in ea.

Asadar, am poposit in amurgul unei zile de vineri la DaDa pentru o reevaluare. Cateva schimbari de amenajare interioara, ce fac ca locul sa fie in continuare printre cele mai inspirate restaurante de atmosfera din burgul dambovitean. E un loc in care atunci cand intri ai o brusca stare de confort, locul iti pare familiar gratie aglomerarii controlate de obiecte. In plus, faptul ca din locul in care mananci iti poti cumpara si ceva elemente vestimentare sau accesorii, contribuie esential la starea generala. Surprinzator a fost fapul ca intr-o vineri seara locul era putin populat. In afara de noi mai, erau ocupate doua mese. Una dintre mese, destul de mare, se pozitionase strategic in fata unei plasme spanzurate pe perete, plasma pe care rula filmul Steaua – Dinamo derby 2009. Acest lucru a daramat cam 40% din atmosfera frumoasa si confortabila a locului. Meciul Steaua – Dinamo (incheiat 1 la 1, pentru cei interesati) asezat printre obiectele de design ale restaurantului, mi s-a parut un gest de cocalareala de sueta.

Trecand peste acest aspect, ne-am cufundat in lecturarea meniului. Pe distinsul fundal sonor al lui Emil Gradinescu, am descoperit unul dintre cele mai curajoase, bine organizate si interesante meniuri din urbe. Monumentele culinare propuse de chef-ul de la DaDa sunt o curajoasa incursiune prin culturi gastronomice variate: de la italiana la spaniola, de la marocana la japoneza, toate fiind stranse inteligent si siret sub umbrela generoasa de modern cusine. In timpul lecturari meniului am facut cunostinta si cu chelnerul ce avea sa ne deserveasca in seara cu pricina. Un pustiulica semicartierist care, imbracat in camasa alba de chelner, s-a reinventat sub denumirea de homo superiorus. Banuiesc ca daca mi-ati mai citit articolele, stiti reactia alergica pe care o am la chelneri “inteligenti”. Cu o detasare demna de un Eliade de Vatra Luminoasa, omul ne-a recitat printre buzele prea pretioase sa se deschida corect, anumite pasaje din meniu. L-am lasat in pace, vrand sa ma bucur cu adevarat de mancarea pe care o asteptam.

Masa in sine a fost una reusita, chiar excelenta. Am vrut sa le vedem potenta la sushi, dar dupa ce am comandat, chelenrul s-a intors anuntadu-ne ca s-a sfarsit (sushi-ul, evident). M-am bucurat in schimb la antreu de un Burittos excelent cu somon si legume, iar apoi la felul principal de un iepure nemaipomenit la cuptor, cu vin si masline. Si pentru ca am pomenit de iepure, trebuie sa va spun ca exista o lista de carnuri rare pe care le gasiti la DaDa: prepelita, cocos, Merlin. Prepelita spre exemplu este gatita cu struguri si servita cu cartofi cu rozmarin. Totul a fost udat cu un prosecco bun si rece. Spre final, cand chelnerul a devenit mult mai abordabil (facand chiar si doua-trei glume) probabil avand in minte suma considerabila pe care deja o consumasem, am comandat si desertul. Un Creme Brulee cu Amaretto de toata lauda si un “Desertul casei” – o chestiune ingenioasa cu bezea, mascarpone si multe fructe rosii in sos de zmeura.

In ultimul act a venit si nota, corecta in raport cu calitatea mancarii. Ceasul batea de miezul noptii, iar noi in carciuma de pe Matei Voevod, la o aruncatura de bat de facultatea de teatru sorbeam ultimele picaturi de prosecco. Meciul era de mult terminat, Lacatus si Rednic erau la nani, chelnerul era fericit cu tips-ul, iar papilele noastre gustative erau perfect satisfacute.
Noapte buna Bucuresti!

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0 (from 0 votes)
  1. Mihai Gurei’s avatar

    Am recidivat la DaDa si m-am delectat si eu cu tortilla cu somon. De pomenit si antreul cu mini creveti serviti cu sos picant. Delicios. Va recomand si terasa romantica cu pomisori, cascade de luminite si pisici prietenoase.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)