Acasa la David – Casa di David

Sambata am fost la Casa di David. Am mai scris prin articolele mele (de bine) despre acest loc. Pentru cei mai putin initiati in tainele locurilor “de strans lumea” de prin Bucuresti, Casa di David este considerat un fel de Horia Roman Patapievici al carciumilor, adica daca spune ceva inseamana ca asa trebuie sa fie; asadar carciuma cea mai desteapta, mai frumoasa si mai devreme acasa din toata holda stabilimentelor dambovitene.

Imbracat frumos si cu unghiile taiate m-am prezentat impreuna cu sotia, o doamna respectabila, si alti doi amici de conditiune morala superioara, in parcul Herastrau la orele 21.00 pentru ca atunci aveam rezervata, telefonic, o masa. Pentru nici unul dintre noi nu era o dezvirginare intalnirea cu David, toti mai fuseseram in diferite alte ocazii. Asa… ca sa nu-mi uit vorba. Ne-am prezentat la ora 21.00 dupa cum era stabilit. Dupa cateva minute, un chelner a vrut sa ne conduca la masa dar pe drum ne-a rugat sa mai asteptam “doua minutzele”. Sigur ca da. Ne-am asezat langa bar si am inceput sa vorbim de ale noastre, lucruri marunte ce nu ridica interes pentru onorabilul cititor. Si din vorba in vorba ni s-a cam  uscat gura de sete si asa am observat ca a trecut jumatate de ora si nimeni nu ne-a mai condus la masa.

Am crezut ca au uitat de noi, dar nu uitasera. Cu greu am prins un chelner, care ne-a linistit inca o data: ” imediat e masa gata”. “Macar un pahar de apa sa ne fi intrebat cineva daca vrem” gandeam eu cu voce tare. Intre timp in jurul nostru se desfasura un adevarat cross de chelneri aflati intr-o miscare ale carei reguli nu am reusit sa le ghicesc. La orizont mai apareau distinsi oaspeti ai distinsului local: Domnul Videanu de la Economie, Domnul Berceanu de la Transporturi  si Domnul Puia de la Familia.

Cand asteptarea noastra tindea usor sa se transforme in disperare si cosmar de inanitie, a aparut un chelner nou ce ne-a anuntat solemn: “acum va face masa”. La aproape 50 de minute de la ora cu rezervarea am primit si noi dreptul de a cina. Ma rog, se intampla. Ceea ce nu se intampla este faptul ca, desi am fost lasati sa asteptam dupa masa, am mai fost lasati sa asteptam si dupa chelner vreo 10 minute. Desi numarul acestor baieti insarcinati cu satisfacerea clientului era unul considerabil, toti aveau alta treaba. Drept pentru care am lasat manierele elegante sub masa si m-am adresat unuia, cu tonul unui ministru sau secretar de stat (nu de alta, dar ca sa se simta in mediul lui): “Mancam si noi ceva in seara asta?”

In sfarsit a sosit pretiosul meniu (ce are in componenta o pagina doar de super-exclusivistul preparat: Pizza). Am vrut sa comand un peste (halibut) nu-l aveau, am mai gasit pe o fitzuica alt peste (monk fish), nu-l aveau nici pe ala. Asadar m-am ales cu un banal somon ce, atunci cand a venit, a fost intr-adevar banal, atat de banal incat as fi putut sa adorm cu capul in farfurie fara sa-mi dau seama de vreo aroma. Sigur ne-am luat si startere, caci altfel puteam fi apostrofati din sprancene arcuite de chelneri. Ne-am luat si vin, argentinian (si o sa vedeti de ce, intr-un articol viitor). Cert este ca singurul lucru cu adevarat delicios al cinei de la Casa di David a fost discutia noastra. Interesanta, aromanta si echilibrata, iar uneori chiar picanta. In rest, felurile de mancare ce ne-au trecut prin fata s-au inscris in categoria somonului meu.

Si ca sa nu fiu nedrept, am sa fiu explicit: mancarea este buna la gust, ceva mai buna decat la Trattoria Roma, cam ca la Fattoria si inferioara celei de la Cafe Latte (asta ca sa compar italienestile intre ele). Nota de plata s-a ridicat la aproximativa suma de 270 de EU. Carevasazica, sa socotim pe ce am dat acesti bani: pe un chardonnay argentinian bun (mediu intre chardonnay-urile argentiniene), pe o mancare ok dar departe de a ti-o lua acasa, pe o atmosfera videanu-berceanu-puia, pe o asteptare de 50 de minute, pe privilegiul de a fi enervati de prezenta unei plasme fixate pe un program de stiri, pe serviciile unui chelner superior clientului (ca atitudine). Face? Sigur ca face, face toti banii din lume sa gusti o linguritza din savarina numita Romania.

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 9.0/10 (14 votes cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: +8 (from 10 votes)
  1. Geo’s avatar

    Salut,

    Am fost ieri in Herastrau si am avut proasta idee sa intru la CDD. A aparut un chelner, extrem de agresiv (tonul face muzica !) care ne-a intrebat cum ne poate ajuta. I-am spus ca vrem o masa si ne-a intrebat daca avem rezervare. Ma uit in jur si vad ca 70% din mese erau libere, ii spun: rezevare pentru un restaurant gol ?? N-avem! EE, daca n-aveti, pa ! Asa ca nu am apucat sa gust bunatatile locale.

    Inca ceva: CHELNERII NU AU ECUSOANE. NU STII CU CINE VORBESTI.

    Atmosfera de intimidare este motivul pentru care NU VOI MAI CALCA VREODATA PE ACOLO.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. cory’s avatar

    salutare,
    incercati cand treceti prin Cluj restaurantul Baracca…… asa cum spun multi indreptatiti sa vb despre mancare, un restaurant cu un bun gust desavarsit. Multi cu restaurante fitoase din tara ar trebui sa ia lectii despre ce inseamna atmosfera, mancare de top, servire ardeleneasca si nu in ultimul rand design european demn de anul 2010.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Valeria’s avatar

    reataurantul a fost unul bun dar de cand se ocupa doar Meita Jr sa ales praful el crede ca vinde pateuri .Pacat Lumea se mai duce acolo decat pentru Priveliste in rest pas,ospatari nu au nicio tereaba numai la bani se gandesc si se uita la tine ca la un sclav,parca te_ar omor.

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Cristina.N’s avatar

    Tocmai ce am citit aproape tot blogul. Fascinant.
    Fascinant pentru ca este educativ(cel putin pentru mine). am aflat foarte multe lucruri noi. Tocmai ce mi-am facut rezervare la Bruno, pentru un vin bun. Nu am apucat sa sarbatoresc Valentine’s day si acolo mi-ar placea. Ce nu am vazut este insa, o lista proprie cu localuri pentru diferite evenimente. Eu spre exemplu imi doream foarte mult sa merg la un restaurant romantic unde sa iau cina si sa beau un vin bun. Din lipsa unei finantari mari si pentru ca vreau sa fie surpriza mea pentru partener. Nu am gasit nici un restaurant unde pot sa merg fara sa scot mai mult de 150 lei din buzunar. Nu am degand sa mananc mult, dar chiar nu am gasit nici un loc mai de doamne ajuta.

    Crezi ca ai putea sa imi recomanzi ceva?

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Paul’s avatar

    Nu te-ai lecuit inca de pseudo restaurantul asta? Sa fim seriosi… Iti recomand pe aceasi gama de pret Aquarium, dar cu serviciu impecabil si bineinteles, mancaruri deosebite, sau la preturi mai mult decat decente, Trattoria Verdi ( in special locatia de pe Aviatorilor ).

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. dragos’s avatar

    data viitoare ai putea incerca fix langa casa di david, la aqua, e la fel de bun si mult mai decent, si la preturi si la servicii

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)