Mama mea- Mamma Leone

Sunt departe de a fi un cautator de restaurante cu specific romanesc in care preturile sunt bune, chelnerii nesimtiti, mancarea multa si fara personalitate, designul si atmosfera interioara tine de imaginatia debordanta a patronului sau a sotiei acestuia. Sunt departe de a lauda locuri pentru pret sau pentru faptul ca il cunosc pe proprietar, in fond ce sa spun….recunosc sunt un pic snob cand vine vorba de restaurante si, in general, cand vad blana de urs pe perete si fantanita butaforie in curtea unui “local” trec pe trotuarul celalalt. Si totusi?! Si totusi sunt uimit si bucuros de fiecare descoperire noua si imi doresc de fiecare data cand intru intr-un restaurant ca acesta sa nu ma dezamageasca. Mamma Leone – restaurantul fara pretentii de design sau eticheta – o catedrala gastronomica ce nu dezamageste.
Si cand credeai ca pe General Berthlo nu mai e nimic interesant in afara de un Minister si o Casa Radio, la numarul 80 dai peste singurul retaurant de peste din Bucuresti, ATENTIE: peste local, roamanesc, neaos! Citind meniul dupa ce ai luat legatura vizuala cu locatia vei crede ca e o gluma : jumatate din lista e formata din specii pe cale de disparitie pe care multi dintre tinerii nostri de azi le-au vazut doar in vre-un atlas sau pe Discovery. Peste din plin prins in Marea Neagra, in apele involburate ale Dunarii sau in avalul unui rau din Carpati : chefal, zargan, luftar, biban de Marea Neagra, guvid, hamsie, morun, nisetru, pastruga, cega, rechin de Marea Neagra, crap, caras, scrumbie, salau, etc,etc,etc.
Locul e simplu: inauntru are o atmosfera prietenoasa de taverna( in sensul bun) iar afara o terasa facuta corect fara inflorituri aiurea si cu butasi de vita de vie in crestere. Patronul, chelnerii, bucataresele sunt toti o mare familie, si asta vei simti atunci cand patronul ( un om simplu si jovial) se aseaza cu tine la masa si te invata ce sa comanzi. Intotdeauna tuica e din partea casei iar ardeii pentru cele 4 tipuri de bors de peste sunt fara limita. Pe langa faptul ca pestele este incredibil de bun pentru ca este proaspat, exista cateva specialitati pe care trebuie sa le incercati pentru unicitatea lor : zacusca de morun, tocanita de rapanale sau chefal iute. Portiile sunt portii – adica ceri un peste ti-l aduce intreg ( zilele trecuta am mancat un biban de vreo 800 de grame). Pentru tot acest festin piscicol din buricul capitalei eu recomand fara a clipi: SPRITZ!!! In general sunt impotriva pangariri vinului dar la tipul acesta de bucate merita: Savignon de Segarcea cu apa minerala! Desertul va va aduce cu siguranta aminte de o matusa sau o bunica priceputa la placinte sau la crema de zahar ars.
Ce sa mai spun… mergeti la Mamma leone daca iubiti pestele si daca nu o sa va placa….. platesc eu!

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0 (from 0 votes)
  1. Admin Restaurant ,,Mamma Leone``’s avatar

    Buna ziua!
    Dupa o perioada in care am stat si am cugetat la serviciile oferite de catre restaurantul nostru,am decis intr-un sfarsit sa-l redeschidem.Am facut-o pe strada Povernei Nr.22 ,Bucuresti o cladire superba intr-o zona la fel de superba.
    Speram ca veti aprecia faptul ca am invatzat din greselile trecutului astfel incat sunt sigura ca nu veti mai avea niciun fel de problema….atat in privinta chelnerilor care majoritatea au fost concediati pentru comportament necorespunzator fata de client ,cat si in privinta celorlalte probleme intampinate.
    Va multumim si va asteptam sa ne treceti pragul!

    P.S Adresa noului site al restaurantului nostru este :
    http://www.restaurantmammaleone.tk/

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous’s avatar

    nice!!! good point

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)