La Tortilla – mancarea strazii

In mod normal nu as scrie despre un fast-food, dat fiind faptul ca sunt unul dintre inchizitorii acestui tip de mancare. Cu toate astea nu pot sa nu recunosc ca uneori sunt fascinat si extrem de atras de ceea ce insemana mancarea strazii, mai ales in afara granitelor duioasei Mioritza. Mirosul hot- dog-ului New Yorkez, al crepe-lor parisiene, al panini-urilor italienesti ramane inca unul dintre cei mai mari potentiatori de glande pavloviene din viata mea. In Romania sunt putine lucruri pe care le manac pe strada deoarece sunt fondatorul ligii Anti Shaormiste Romane, presedinte al Asociatiei impotriva Mc&KFC&Burger King, membru onorific al Ordinului de exterminare a merdenelelor si Fornetti-urilor.

Din cand in cand insa ma ia foamea pe strada, iar acest lucru necesita un tratament rapid deoarece in caz contrar risca sa degenereze totul intr-o nervozitate necontrolata. In asemenea cazuri, ma trezesc de cele mai multe ori in mana cu un covrig. Azi insa, la indemnul unui compatriot mai tanar aflat de asemenea intr-o avansata stare de foame, am calacat pragul unui stabiliment numit LA Tortilla si situat pe cheiul Garlei (a se citi Dambovita) vis a vis de Tribunalul Mare. Constructie post-shaormista cu influente neo-burgeriene, La Tortilla a reusit sa ma impresioneze prin arhitectura sandwich-urilor impaturite. Localul consta intr-un bar lung, plin de diverse ingrediente, in spatele caruia trei tineri loviti de tramvaiul numit “trebuie un job” se agitau de mama focului din pricina comenzilor, din pricina ardeiului si posibil din pricina unor produse de la Magazinul de Vise aflat in apropiere.

Cu toate astea, draciile iesite din mainile lor aveau un gust extrem de bun. Ne-am comandat Tortilla cu chilli si pui si am asistat la procesul de nastere a acesteia. Prima remarca buna a fost ca tortilla (adica lipia) o faceau pe loc, din coca bagata intr-un aparat ciudat de forma unui OZN ce o intindea, iar apoi era aruncata la copt pe o plita. In fine, tanarul dambovitean (artist mexican de origine romana) incepea sa arunce lucruri diverse in lipia proaspat luata de pe plita, dupa care, cu o miscare dibace o insuruba si ti-o servea smechereste. Intre timp ne-am delectat cu un salitos si am balit la niste nachos iuti. Rezultatul – o turtitza buna, buna, demna de orice stomac scolit, turtitza cu care nu te faci de ras tu in fata ta. Am apreciat mai ales gustul autentic de chilli perfect echilibrat si aroma adevarata de tortilla. Asadar daca tot trebuie sa mancati pe bicicleta, nu va distrugeti viitorul cu un burger de plastic marca McDo sau cu o shaorma incarcata de maioneza din oua de plastelina, incercati altceva ce seamana mult mai mult cu ceea ce se petrece pe starzile altora. Ola.

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: +2 (from 2 votes)
 1. petre radu’s avatar

  Tortilla miroase cam a clatita iar ingredientele nu prea au de aface cu cele din Mexic, la gust e departe, dar fata de Mac e ok.

  UN:F [1.7.2_963]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  UN:F [1.7.2_963]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Ciprian S.’s avatar

  Vazut, mancat, placut!
  PS: Aripioarele cu chilli = geniale!

  UN:F [1.7.2_963]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  UN:F [1.7.2_963]
  Rating: 0 (from 0 votes)