Unico Vero…Vero?

Unico Vero este un restaurant cu specific italian (cum altfel) situat intr-o zona a Bucurestiului foarte draga mie: Piata Galati – Maria Rosetti – Gradina Icoanei. In vara asta l-am vizitat de cateva ori, nu neaparat pentru calitatile culinare, cat pentru faptul ca imi este la indemana. Gradina restaurantului este intr-adevar Unico! Foarte frumoasa, intr-o curte cu bolta de iedera impresionanta, excelenta pentru pitire in timpul caniculei. Atmosfera este relaxata, e ca si cum ai fi invitat la un picnic cu mese. In ansamblu locatia este ingrijita, arata bine, chelnerii sunt draguti. Vorbind despre ceea ce face obiectul discutiei cand vine vorba de localuri si anume mancarea sunt cateva comentarii. O sa incep cu faptul ( general de altfel) ca mancarea italieneasca a devenit atat de bine insusita de catre carciumarii romani, incat este aproape sablon in orice locatie te-ai duce. E drept bine facuta, corect, dar a devenit hamburgerul de la Mac Donald’s – acelasi gust oriunde l-ai manca. Nu e nimic care sa te surprinda, care sa te uimeasca, care sa iasa din banal. Cu mici inflexiuni de nuanta asi spune ca Unico Vero se inscrie pe axa: Tratoria Il Calcio ( lantul de un milion de locatii!!!!) – Cena – Tratoria Verdi- Fattoria – etc. Sigur, mananci, te mai bucuri poate de faptul ca focaccia e putin mai prajita, dar in rest : ruccola de Metro, muschi de vita plictisitor, paste Barilla (daca nu mai rau) cu tipurile clasice de sos ( un minim efort de ati sadi in minunata gradina niste busuioc, coriandru, rosmarin pe care sa le ai proaspete nu ar strica). Sortimentele de vin sunt alese dupa ce a dat distribuitorul, nimeni nu si-a batut capul sa incerce sa faca o selectie care sa declare ceva despre personalitatea restaurantului, pur si simplu au fost selectate dupa criteriul alb/rosu/roze. De apreciat inventiviatea de a primi la inceput din partea casei pe langa, din nou, clasicele masline, morcovi proaspeti. Asta chiar mi-a placut si m-am bucurat de gustul simplu al legumei. Exista si lucruri ceva mai altfel, cum ar fi supa de peste si fructele de mare. E alceva intr-adevar, merita incercata, totusi departe inca de sclipirea de geniu a unei supe de peste siciliene. Ca sa nu fiu rau gratuit o sa spun ca este buna, dar o dezavantajaza pretul, este scumpa si nu iti vine sa incerci din prima. Pacat, parerea mea este ca intr-un restaurant produsele ce il diferentiaza trebuie promovate (sub toate aspectele, nu doar prin recomandarile chelnerului).
La desert…. prfe-ul este ok, inghetata nu!
la final intotdeauna m-a mirat nota: Nu credeam ca o sa coste chiar atat!
Una peste alta, merita vara pentru gradina si pentru speranta ca proprietarul isi va lua inima in dinti la un moment dat si va incerca mai mult decat este acum! ( parere proprie : la cum arata gradina, cu o investitie minima in a aduce un bucatar din Grecia, ar iesi o super taverna si nici n-ar avea concurenta pe segment.

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: +1 (from 1 vote)
  1. Anonymous’s avatar

    asa e Leonte!

    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.7.2_963]
    Rating: 0 (from 0 votes)