Unde sunt restaurantele romanesti?

Raspunsul ar veni natural: In Romania! Din pacate tocmai asta le impiedica pe bietele restaurante cu”specific romanesc” sa existe ca entitati demne de luat in seama; Care va sa zica Romania distruge specificul romanesc si asta pentru ca romanul patron de restaurant romanesc si-a dorit dintotdeauna ceva mai mult.
Exemplu/ caz de studiu:
Casa Romaneasca – Otopeni – un local postat pe DN1 avand ca target preliminar “cine pica” trecatori, soferi, piloti si stewardese, cetateni din Otopeni si Balotesti, etc. Surpriza omului ( patronului) a fost ca nimerise pe o nisa buna, avea un meniu cinstit si gustos, un decor suficient de kitch ca sa nu mai trebuiasca sa bati inca vreo 80 de km pana pe Valea Prahovei. Adica: era si blanita de urs, erau si buchete de porumb panusat, fantanita de lemn in dotare + costume populare pentru chelneri. Acum, ca sa fiu sincer, omu’ realizase o atmosfera ce putea impresiona turistu’ strain de Romania. SI uite asa cu borsul lipovenesc, cu pastrama pe plita, cu jumarile la borcan, cu muraturile asortate puse in casa, au inceput sa apara prin locanta oameni mai de soi, cantautori, oameni politici, primul ministru, oameni de afaceri, etc. Afacerea mergea, Catanga canta pe la mese, butiile de vin imprastiau generoase ulcele aburinde. In patru ani locul devenise de referinta pentru iubitorii genului. Acum un an ce s-a gandit romanul patron: “am carciuma smechera, lume buna, trebuie sa ma prezint la inaltime, oamenii acestia merita ceva deosebit”. Si uite asa s-a produs o schimbare de meniu in conformitate cu vremurile : borsul lipovenesc, mielul la tast, purcelul de lapte la cuptor si ciolanul cu varza afumata au fost date afara din meniu pe motiv ca sunt arhaice iar in locul lor au aparut mandre : selectie de sushi, foie gras, platouas de branzeturi cu blue cheese si camembert, toate integrate firesc printre pastrama de berbecut si sarmalele moldovenesti! FELICITARI CONDUCERII UNITATII!
Si ca sa inchei apoteotic voi aminti ca lautari cu tambal si acordeon au fost inlocuiti de lautari cu vioara electronica si sintetizator.
Asadar unde sunt restaurantele romanesti? Sunt in coma si bineinteles ca nu-si dau seama!

VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.2_963]
Rating: 0 (from 0 votes)